Hitan servis medicinskih uređaja

Hitan servis medicinskih uređaja

Hitan servis medicinskih uređaja podrazumeva hitnu kontrolu opreme izazvanu kvarom.

Medicinska oprema obuhvata svaki uređaj, materijal, softver i bilo koji drugi instrument kojim se vrši pregled pacijenta i prikupljaju informacije o njegovom zdravlju. Mogu se koristiti samostalno ili u kombinaciji za dijagnostiku i tokom terapije.

Preventivni i hitan servis medicinskih uređaja

Medicinski uređaji su ključni za zdravlje pacijenata u zdravstvenim ustanovama svakog tipa. Od domova zdravlja gde se vrše redovne provere zdravstvenog stanja pa do odeljenja intenzivne nege u kliničkim centrima.

Hitan servis medicinskih uređaja

Da bi mogli da se koriste potrebno je njihovo održavanje. Postoje dve vrste servisa medicinskih uređaja – preventivni, odnosno redovni i neplanirani, odnosno hitni servisi medicinskih uređaja.

Preventivni servisi medicinskih uređaja vrše se u određenom vremenskom periodu i služe da se proveri stanje opreme kako bi se produžio njen vek korišćenja.

Nasuprot njima, hitan servis medicinskih uređaja spada u grupu vanrednog održavanja, jer se oni obavljaju kada korisnik primeti da oprema ne funkcioniše pravilno.

Hitni servisi medicinskih uređaja – jer od njih zavisi život pacijenta

Život čoveka je nemerljiv, pa medicinski uređaji moraju funkcionisati besprekorno. Veoma je bitno da oni pravilno rade i tačno mere. Na osnovu podataka dobijenih njihovim korišćenjem formiraju se druge analize i donose odluke o daljem lečenju pacijenta.

Hitan servis medicinskih uređaja

Iako je razvoj ovih uređaja strogo kontrolisan, kao i njihovo instaliranje i održavanje, koje podleže velikom broju direktiva i standarda, kvarovi se, ipak, dešavaju.

S obzirom da od medicnskih uređaja zavisi život pacijenta, nastali kvarovi se ne smeju odlagati. Odlaganja dovode do dužeg vremena čekanja za pacijente kao i mnogih drugih komplikacija.

Zbog toga, hitni servisi medicinskih uređaja trebaju da budu visoko na listi prioriteta svake medicinske ustanove i da uvek postoji budžet za njihove popravke.

Hitan servis medicinskih uređaja – kalibracija

Kao i kod redovnog servisa, nakon otklanjanja nastalog kvara ili zamene delova, mora se izvršiti provera njegove pune funkcionalnosti kao i sigurnosti po pacijenta i medicinskog osoblja.

Za ispitivanje (verifikaciju) medicinskog uređaja koriste se odgovarajući analajzeri za kalibraciju pomoću kojih se testiraju stvarni rezultati od prikazanih izlaza.

Ako postoji razlika između njih stručni tim vrši podešavanje kako bi medicinska oprema odgovarala specifikaciji. Na ovaj način se dobija potvrda bezbednosti i funkcionalnosti izvršenog hitnog servisa, kao i potvrda da se medicinski uređaj može ponovo koristiti.

Hitan  servis medicinskih uređaja moraju da obavljaju profesionalci!

Hitan servis medicinskih uređaja

Hitni servisi medicinskih uređaja zahtevaju stručnjake za identifikovanje i rešavanje nastalih problema. Naime, samo kompanije koje imaju sertifikovane radnike mogu da garantuju brzu i efikasnu popravku, a samim tim i sigurnu upotrebu.

Kompanija Medisal u svom timu ima potpuno obučeno osoblje za preventivne i hitne servise različitih vrsta medicinskih uređaja, kao i najsavremeniji alat neophodan za obavljanje posla.

Pored visokvalitetne i efikasne usluge Medisal posebno ističe personalnu pažnju koju poklanja svim svojim klijentima.

Podelite sadržaj
  •  
  •  
  •   
  • 4
  •  

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Скочи на траку са алаткама