MRI transportni inkubatori

MRI transportni inkubatori

MRI transportni inkubatori predstavljaju samostalne jedinice koje obezbeđuju potrebne životne uslove pogodne za novorođenčad. Ova medicinska oprema je neophodna svakoj neonatalnoj intenzivnoj nezi.

Vrste inkubatora

Postoje 5 osnovnih tipovi inkubatora.

Inkubatori sa zatvorenom kutijom imaju sistem filtracije svežeg vazduha koji minimizira rizik od infekcije i sprečava gubitak vlage iz vazduha.

Dvostruki inkubatori sa dva zida koji dodatno sprečavaju gubitak vlage i vlažnosti vazduha.

Servo-kontrolni inkubatori se automatski programiraju kako bi se prilagodila visina temperature i vlažnosti na osnovu senzora koji su pričvršćeni za bebu.

Otvoreni inkubatori, odnosno Armstrong inkubatori, kao što im ime kaže otvoreni su za vazduh, a toplotu pružaju ispod bebe.

Prenosni inkubatori su poznati kao transportni inkubatori i koriste se za premeštanje novorođenčeta.

Kada se koriste MRI transportni inkubatori?

Transportni MRI inkubatori služe kod prevremeno rođenih beba, kao i onih koje zahtevaju posebnu negu i lečenje, ili bebe koje imaju malu telesnu težinu za svoj uzrast, iako su rođene na vreme.

MRI transportni inkubatori

Ponekad, radi daljeg lečenja, potrebno je novorođenče premestiti iz jednog dela bolnice u drugi ili, čak, iz jedne ustanove u sasvim drugu. Takođe, određene situacije zahtevaju snimanje magnetnom rezonancom. Upravo se tada koriste MRI transportni inkubatori koji obezbeđuju nesmetano funkcionisanje malog organizma prilikom pregleda. Odnosno, oni nastoje da održe iste uslove kao u neonatalnoj intenzivnoj nezi.

Danas, u ovoj grupi postoje različiti tipovi. Svi inkubatori su opremljeni mehaničkim ventilatorima, pumpama za infuziju i monitorima koji se mogu koristiti u mobilnom okruženju.

MRI transportni inkubatori zahtevaju posebne obuke zaposlenih

MRI transportni inkubatori predstavljaju pravi izazov u pogledu težine, ručnog rukovanja, otpornosti na habanje i potrošnje energije. Za rukovanje ovim uređajima potrebno je specijalno obučena transportna ekipa koja često radi ne samo na nivou jedne bolnice već celog regiona.

Sastav tima uključuje različite kombinacije dva ili tri zdravstvena radnika, kao što su medicinska sestra, doktor i osoblje sa pulmologije. Uobičajeno je da ovaj tim provede određeno vreme za pripremu bebe za transport. Jer, bez adekvatne stabilizacije, može doći do pogoršanje kliničkog stanja.

Ključni za uspostavljanje prave dijagnoze

Novorođenčad koja su u inkubatorima često imaju određene zdravstvene probleme. Jedini način da se otkrije o čemu je reč jeste MRI skeniranje.

Pomoću MRI transportnog inkubatora lekar može da utvrdi da li postoji krvarenje u mozgu, iritacija tkiva i druge nepravilnosti. Na osnovu jasne slike koju oni daju donosi se i pravilna dijagnoza.

Do otrića ove vrste inkubatora gotovo je bilo nemoguće obaviti skeniranje. Klasični ikubatori nisu mogli da se smeste u skener, a bebe nisu smela da napuštaju okruženje koje su im oni pružali.

MRI transportni inkubatori

MRI transportni inkubatori su zbog toga revolucionarno otkriće. Činjenica da obezbeđuju regulaciju temperature i vlažnosti za malog pacijenta unutar magnetnog polja je zadivljujuća. Takođe, oni pružaju i nezavisno snabdevanje električnom energijom i gasom. Prednost je u tome što možete još u na odeljenju neonatalne intenzivne nege pripremiti bebu za proces snimanja.

Kompanija Medisal u svojoj ponudi ima transportne MRI inkubatore poznatog nemačkog proizvođača – LMT Medical System GmbH.

 

Podelite sadržaj
  •  
  •  
  •   
  • 2
  •  

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Скочи на траку са алаткама