Grejač krvi i infuzionih rastvora

Grejač krvi i infuzionih rastvora čini važnu medicinsku opremu koja zagreva transfuzionu krv i infuzioni rastvor na određenu temperaturu. Na taj način se osigurava efikasno lečenje.

Kada govorimo o medicini, uglavnom se fokusiramo na posvećene medicinske stručnjake koji pružaju kvalitetnu negu svim pacijentima. Međutim, ne treba zaboraviti još jedan važan aspekt brige o zdravlju pacijenta. Nju čine medicinski uređaji. Među njima se izdvajaju oni koji omogućavaju adeakvatno dopremanje krvi i infuzionih rastvora.

Transfuzija krvi se primenjuje za nadoknadu gubitka krvi usled povrede i krvavljenja, kao i za nadoknadu krvnih ćelija u slučaju da se iz nekog razloga ćelije ne stvaraju. Dok se infuzioni rastvori koriste kako u urgentnim stanjima, tako i u terapijske svrhe kod bolesnika koji nisu životno ugroženi.

Imajući u vidu njihov značaj Medisal vam otkriva koju ulogu ima grejač krvi i infuzionih rastvora.

Zašto je važna upotreba grejača krvi i infuzionih rastvora?

Normalna telesna temperatura je neophodna za održavanje metabolizma i funkcija organizma. Zagrevanjem tečnosti za transfuziju krvi ili davanje infuzije osigurava se da je ona približna temperaturi tela pacijenta. Time se smanjuje temperaturni šok.

Grejač krvi i infuzionih rastvora

Grejač krvi i infuzionih rastvora eliminiše rizik od pojave hipotermije i njenih štetnih efekata. Doprinosi i udobnosti pacijenta, jer neće osećati hladnoću ili nelagodu tokom primene terapije.

Ovaj uređaj, takođe, sprečava koagulaciju transfuzije krvi ili tečnosti za infuziju. Naime, pri niskim temperaturama aktivnost faktora koagulacije se smanjuje. To dovodi do smanjenja funkcije koagulacije. Zagrevanjem krvi i infuzionih rastvora održava se tečnost u odgovarajućem temperaturnom opsegu. Samim tim se održava normalna aktivnost faktora koagulacije i eliminišu oštećenja funkcije koagulacije.

Funkcije grejača krvi i infuzionih rastvora

Grejač krvi čini savremenu medicinsku opremu. Opcija podešavanja temperature garantuje izuzetnu preciznost u radu. Odnosno, obezbeđuje da krv i infuzioni rastvor budu odgovarajući za pacijenta.

Opremljen je i temperaturnim senzorima. To znači da omogućava kontrolu i praćenje temperature krvi i infuzionih rastvora. Zahvaljujući ovoj opciji lekar ili medinska sestra mogu blagovremeno da podese temperaturu kako bi bila u bezbednom opsegu.

Grejač krvi i infuzionih rastvora sadrži i niz sigurnosnih opcija. Funkcija zaštite od pregrevanja sprečava nezgode, kao što su opekotine. Dok funkcija praćenja nivoa tečnosti sprečava prekid ili curenje tokom transfuzije krvi ili primene infuzionog rastvora.

S obzirom da spadaju u moderne uređaje, grejači imaju intuitivne kontrolne table i displeje koji omogućavaju laku upotrebu.

Medicinska oprema poslednje generacije

Gentherm je lider u upravljanju termičkim tehnologijama. Ova američka kompanija je svoju reputaciju stekla stvaranjem visokokvalitetnih uređaja u skladu sa međunarodnim zdravstvenim i bezbednosnim propisima.

Grejač krvi i infuzionih rastvora

Stroge standarde kontrole prošao je i Astotherm Plus grejač krvi i infuzionih rastvora čiji rad se zasniva na suvoj metodi zagrevanja. Pored najsavremenijih opcija može se pohvaliti i veoma brzim radom.

Odmah nakon priključivanja Astotherm Plus spreman je za upotrebu, bez potrebe za čekanjem na period zagrevanja. Upravo ova opcija omogućava da se infuzione tečnosti i jedinice krvi čuvaju u frižideru sve do trenutka upotrebe. Ujedno, može da pokrije preko 97 odsto klinički relevantnih brzina transfuzije i infuzije.

Astotherm Plus grejač krvi i infuzionih rastvora možete pronaći u bogatoj ponudi kompanije Medisal. Ovde vas čekaju i infuzione pumpe, anestezijski aparati, pacijent monitori, koncentratori kiseonika i druga medicinska oprema svetski poznatih proizvođača.

 

Ovaj sajt koristi kolačiće (cookies). Nastavkom korišćenja ovog sajta saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Možete i odustati. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).