Medicinska oprema za klinike

Medicinska oprema za klinike

Ukoliko želite da vaša privatna zdravstvena ustanova stekne dobru reputaciju u gradu, morate da znate koja vam je medicinska oprema za klinike neophodna. Konkurencija je velika tako da samo najbolja mesta mogu da se istaknu i privuku nove pacijente. Ljudi neretko biraju privatne klinike kao rešenje za svoje probleme zbog toga što imaju više poverenja u njih i njihovu želju da pomognu. Shodno tome, treba opravdati to poverenje uz najbolju uslugu i tehnologiju. U ovom blogu ćemo vam objasniti koju to medicinsku opremu svaka klinika treba da ima i zašto.

Medicinska oprema za klinike – Monitori

Nijedna ozbiljna klinika ne može da funkcioniše bez monitora za pacijente. To je, svakako, najosnovnija oprema kojom se prate razne vitalne funkcije pacijenta uključujući i EKG, telesnu temperaturu, kiseonik u krvi, itd. Naravno, postoje razne vrste monitoringa koji se primenjuju u skladu sa potrebama svakog pacijenta. Većina modernih klinika ima takozvanu centralnu monitoring stanicu koja objedinjuje očitavanja sa svih monitora i omogućuje jednostavno praćenje svih pacijenata.

Hiperbarične komore i njihov značaj

Poslednjih godina, sve veći broj svetskih stručnjaka govori o značaju hiperbaričnih komora za opšte zdravlje ljudi. Zbog toga, sve više klinika uključuje ove komore u svoju standardnu ponudu. S tim na umu, šta su zapravo hiperbarične komore i čemu one služe? Ove specijalne sprave omogućavaju pacijentima da udišu čist kiseonik pod jakim pritiskom što ima mnoštvo pozitivnih efekata. Ovako koncentrisan kiseonik sprečava oštećenje ćelija i regeneriše ih, čime se pobeđuju razne bolesti. Neke bolje klinike imaju i takozvane višemesne hiperbarične komore koje dozvoljavaju tretman više osoba odjednom.

Višemesne hiperbarične komore

UV lampe i germicidne lampe

Sve klinike koje žele da ponude najbolju negu svojim pacijentima, moraju da razmiljaju i o najboljim načinima dezinfekcije svojih prostorija. Razvoj tehnologije je omogućio nov, inovativan način dezinfekcije uz pomoć UV lampi i germicidnih lampi. Koristeći ultravioletno zračenje, ove lampe uništavaju bakterije i mikroorganizme i stvaraju prijatno, sterilno okruženje. Pored bakterija, sposobne su i da uklone sve neprijatne mirise, kao i duvanski dim što može osigurati bezbedan boravak i pacijentima sa respiratornim problemima.

CTG aparati

Osnovna medicinska oprema za klinike koje se bave praćenjem trudnoće podrazumeva i CTG aparate. Ovi specijalizovani aparati koriste posebne sonde koje prate aktivnosti mišića zida materice i, samim tim, osiguravaju pravilan razvoj fetusa. Naravno, pomenuti aparati nisu štetni ni za majku ni za dete, a koriste se čak i tokom samog porođaja. U zavisnosti od potrebe, može se raditi spoljašnja i unutrašnja kardiotografija. Ova druga metoda daje nešto bolje rezultate iako je nešto kompleksnija.

 

Osnovna medicinska oprema za klinike

Postoji još mnogo osnovnih medicinskih aparata koje treba obezbediti ukoliko želite da vaša klinika bude sinonim za kvalitet. Medisal je kompanija koja se bavi uvozom, instalacijom i servisom raznih medicinskih aparata, tako da ne morate sami da brinete o tome. Posetite naš vebsajt i pogledajte našu široku ponudu. Naša medicinska oprema će vam pomoći da postanete jedna od najboljih i najmodernijih klinika u gradu. Slobodno nas kontaktirajte za sve dodatne informacije.

Podelite sadržaj
  •  
  •  
  •   
  • 2
  •  

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Скочи на траку са алаткама